Der er ikke noget bedre end at have planlagt et udvekslingsophold i USA som ung person. Det er en fantastisk mulighed for at komme til at opleve en anden del af verden, hvor alting ser anderledes ud, og hvor der virkelig er meget at lære om kultur og sprog. Når du har været på udveksling, kommer du til at have en langt bedre forståelse for den internationale verden, og det er også noget, der giver dig en fordel fremover – særligt hvis du gerne vil have mulighed for en international karriere på sigt.

Inden du rejser til USA, er der dog nogle forskellige ting, der er gode at have styr på hjemmefra, så du simpelthen bare kan nyde din tid i USA og kan bruge al din energi på at få nye venner og blive meget dygtigere til engelsk.

Sørg for at dit helbred er i orden

Det er altid en god idé at have styr på dit helbred, inden du tager af sted, så du ikke skal bruge tid på at modtage behandling i USA. For selvom det amerikanske sundhedsvæsen er godt, så er det heller ikke nogen hemmelighed, at det er en del dyrere, da det også er folk selv, der skal betale deres regninger.

Derfor er det en god idé at have styr på alt i forbindelse med dit helbred, inden du tager af sted, så du mindsker risikoen for at skulle være i kontakt med det amerikanske sundhedsvæsen. Det indebærer blandt andet, at du skal have styr på, om der er nogen form for rejse vaccination, der kan være en god idé for dig at få, inden du tager af sted.

Ofte er der ikke tale om den samme type af vaccinationer, som du kan have brug for, når du rejser til andre lande, men der er også vaccinationer, der er gode at have, inden du tager af sted – også hvis du har nogen, der er ved at udløbe, så du bør få dem fornyet inden rejsen.

Hav det godt med dig selv, inden du tager af sted

Det er altid vigtigt at arbejde med sig selv og med sin selvtillid – særligt hvis du skal kaste dig ud i et meget anderledes eventyr som eksempelvis at flytte til USA i et år. Her kommer der til at være en masse nye indtryk, og derfor er det vigtigt, at du hviler solidt i dig selv, så du har mulighed for at håndtere det hele bedst muligt.

Der er mange ting, du blandt andet selv kan gøre. Det kan eksempelvis være, at du begynder at arbejde lidt med din mentale tilstand – blandt andet hvis du lider af angst, der kan komme frem under sådan en tur. Det kan dog også være noget mere fysisk, som du har det dårligt med. Eksempelvis et ønske om at fjerne dobbelthage eller generelt set få det bedre med din krop. Det er rigtig smart at få løst, inden du tager af sted.